16398193963

Neden OSGB Firmaları ile Çalışmalısınız?

Neden OSGB Firmaları ile Çalışmalısınız?
Ülkemizde 2013 yılı başında yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile birlikte Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri, tehlike sınıflarına göre kategorilendirilen iş yerlerine iş güvenliği hizmeti vereceklerdir.


İş Güvenliği Osgb Hizmeti Gerekliliği

Ülkemizde 2013 yılı başında yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile birlikte Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri, tehlike sınıflarına göre kategorilendirilen iş yerlerine iş güvenliği hizmeti vereceklerdir. Kanun gereği her işletme iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi hizmeti almak zorundadır. Bu nedenle osgb ile anlaşan firmalara bu hizmet özel sektör eliyle sağlanmış olacaktır. Dolayısıyla iş güvenliği firmaları ile de sürekli irtibat halinde olacaksınız.

Ne Kadar Süreyle Uzman Çalıştırılacaktır?

Firmaların iş yerlerinde çalıştıracakları veya diğer bir deyişle iş güvenliği uzmanı veya hekimi çalıştıracaklarına dair bilgilere web sayfamızın “Hizmet Süresi Hesaplama” linkinden ulaşabilirsiniz. İş yerinizde çalışan sayısını girerek basit bir şekilde hesaplayacağınız iş güvenliği osgb hizmet süresi hesaplama işlemi sonucunda uzman veya hekimin işletmenizde 1 ay da ne kadar süre ile çalışması gerektiğini görebilirsiniz.

Tabloya Göre Örnek Osgb Hizmeti Süresi Hesaplama

Örneğin firmanızda 5 işçi çalıştırıyorsunuz diyelim. Bu sayıya göre iş sağlığı ve iş güvenliği için çalışacak uzman ve hekim süresi şöyle olacaktır:   -Az tehlikeli sınıfta iş güvenliği uzmanı ayda 50 dakika, hekim ise 25 dakika, -Tehlikeli sınıfta iş güvenliği uzmanı ayda 100 dakika, hekim 50 dakika -Çok tehlikeli sınıfta iş güvenliği uzmanı ayda 200 dakika, hekim 75 dakika olarak çalışan başına bu hizmeti verecektir. Bu hesaplama işlemi İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliğin 12. maddesi hükümlerine yapılmaktadır. Tam zamanlı ve yarı zamanlı çalışacak uzmanların ve iş yeri hemşirelerinin çalışma süreleri İş Sağlığı ve Güvenliği Asgari Hizmet Süresi Tablosunda belirtilmiştir. Bu konular hakkında iş güvenliği firmaları mevzuattan kaynaklanan hesaplama ve işlemleri sizin için takip ediyor.


Tecrübeli ve Uzman Kadromuzla Yanınızdayız

Görüldüğü üzere kanun ve yönetmelikle çerçevesi çizilmiş olan iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu her firmayı kapsamaktadır. Bizler iş güvenliği firmaları arasındaki referanslarımız ve her sektördeki şirkete vermiş olduğumuz hizmetlerin bize kazandırdığı tecrübe ve uzmanlık sayesinde omuzlarından bu yükü alıyoruz. Şirketinizde uzman ve hekim çalıştırma yükümlülüğünüzü osgb firması olarak biz üstleniyoruz. Şirketiniz mevzuat çerçevesinde firmamız yetkili uzman personelince belirtilen sürelerde sürekli denetlenecek, görülen aksaklıklar ve çalışan hataları en aza indirilerek şirketinizin daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda hizmet vermesi sağlanacaktır. Mutlu çalışan, mutlu aile ve mutlu ülke demektir. Konu ile ilgili olarak iş güvenliği firmaları arasında araştırma yapmadan önce referanslarımız görmek ve detaylı bilgi almak için https://www.cagdasisguvenligi.com.tr internet adresimizi ziyaret ediniz.

E-Abonelik İçin Kaydolun
Güncel ve son haberlerden haberdar olmak için kaydolun.
Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram